ızgara ve kiremitte alabalık

1-2 Gündür Pamukkale, Karahayıttayım. Bugün bi alabalık tesisine gittik. Orada MALÇOK ALABALIK Tesisi sahibi MUSTAFA MALÇOK amcamız ile tanıştım. Biraz benim emrivakim ile bir tanışma oldu çünkü amcamın mutfağına selamüaleyküm deyip daldım, konuşmaya başlayıp ve ondan bilhassa kiremitte alabalık tarifi aldım. Tabi kiremitte alabalık’ın yanında ızgara alabalıkta yaptık. Güzel bi sohbet olduğu kanısındayım.

Şimdi ben size bunların tarifini vermek istiyorum.

Önce ızgara alabalıktan başlayalım.

Malzeme olarak istediğiniz kadar alabalık kullanabilirsiniz.

 

Bunun içinde önce havuzdan alabalıkları yakaladık. Biz 5 kişiydik ve 10 adet orta boy alabalık yetti bize.(sarı olarak gördüklerinizde alabalık ve aynen yeniliyor :) ) Akabinde balıklar iyice temizlendi ve ızgara teline yaydıktan sonra ızgaraya koyulur ve yaklaşık 10 dakika kadar ızgarada pişirilir.

 ..

Izgara alabalıklar afiyet bal şeker ve lop lop et olsun inşallah.

Şimdi günümüzün baş kahmanı kiremitte alabalığa gelelim.

Malzemeler;

 

Alabalık (kişi basına ortalama 2tane)

Tereyağı

Pul biber

Domates (kiremit başına 1 adet)

3–4 baş soğan

Yeşil taze biber

Ve özellikle kiremit tabaklar

 

Hazırlanışı;

 

Öncelikle kiremit tabakların altına pul biber serpilir. Akabinde 2 iri parça tereyağı biri bi başa biri diğer başa olmak üzere tabağa koyulur. Balıklar sağlı sollu olarak yerleştirir. Yine tabağın 2 başına yarımşar adet domates koyulur. Balıkların üstüne soğan parçaları ve biberler koyulur ve balıklar fırına verilir.

 

Yaklaşık 200 derecede yaklaşık 15 dakika pişirme süresi geçmesi lazım.

Şimdi yapım işlemini fotoğraflarla görelim.

 ..

 ..

 ..

bu tarif bugün gittiğim, Pamukkale, Karahayık, Malçok alabalık tesisinin sahibi Mustafa Malçok’a ait, bugün oraya gitme fırsatım oldu ve ustam balıkları pişirirken güzel bir sohbet ettik ve pişen balıkları ben afiyetle yedim sizin yerinize. Eğer sizinde buralara yolunuz düşerse muhakkak Mustafa amcanın yerine gitmeniz lazım. Birde biz balıkları odun fırınında pişirdik, tadı daha bir güzel oldu. Fotoğrafları cep telefonum ile çektiğim için biraz kötü, fotoğrafları çok canlı olarak değerlendirmenizi tavsiye ederim.Fotoğrafları büyütmek için üzerlerine tıklamanız yeterli olacaktır.Malçok alabalık tesislerinde kişi başı ücret (oraya gidip gelme dahil) 10 ytl. Bence uygun bir fiyat ama tercih her daim size aittir.

 

Benzer Yazı Yok

Erdal Erdoğdu

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde halkla ilişkiler ve reklamcılık eğitimi alırken kendimi sosyal medya denen sektörün içinde buldum. İzmir Blog Yazarlarını örgütledim, Likemind İzmir’i organize ettim, şu anda bir yandan Siyaset Bilimi üzerine yüksek lisans yaparken diğer yandan Zarakol Digital kadrosunun ilk 11’i içerisinde yer alıyorum. 2007’den beri erdalerdogdu.com ‘u yazıyor ve içimde bir reklamcı, bir PR'cı, bir pazarlamacı, bunları SM'ya uyarlayan bir iletişimci taşıyorum.
Tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to ızgara ve kiremitte alabalık

  1. Fatoş says:

    evet gerçekten lezzetli kitemitte balık ve mekan çok güzel.. herkesin gidip görmesini tavsiye ederim.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>