İzmir Ekonomi Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü

Başlığımızın asıl açılımı İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler  ve Reklamcılık Bölümü olmalı. Benim üniversite hayatım biraz uzun oldu. Çünkü İzmir Ekonomi Üniversitesi öncesinde önlisans olarak Trakya Üniversitesi (şimdi Namık Kemal) Çerkezköy Meslek Yüksek Okulunda Halkla İlişkiler okudum sonrasında Dikey Geçiş Sınavı ile İzmir’e gidince totalde 6 yıl üniversite okudum. Çoğu kişi bunu duyunca Tıp okusaydın ya bari bir işe yarardı diyor ama ben okuduğum okullardan ve bölümden çok memnunum. Türkiye’de özel ya da vakıf üniversitesi diyeceğimiz üniversitelerin çoğunun öyle köklü tarihleri, oturmuş düzenleri yok ve İzmir Ekonomi Üniversitesi de bunlardan bir tanesi ama önemli olan bunun farkında olup gerek eğitim sistemine gerekse öğrencilere gerekli yatırımları yapabilmekte. Ben burada okuduğum 1 yıl hazırlık 3 yıl lisans eğitimim boyunca bunu gördüm. Her yıl mezun olan arkadaşlar bir sonraki sene okuyan arkadaşları kıskanıyordu açıkçası. Bense bunla nacizane övünebilen biriyim, umuyorum ki İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Halkla İlişkiler Reklamcılık Bölümü ileride daha iyi yerlere gelir ve bizde hiç çekinmeden burada okuduk diye göğsümüzü kabarta kabarta gezeriz.

Ben 3 yıl lisans eğitim boyunca aşağıdaki dersleri yanlarında ismi yazan hocalardan aldım;

İntibak Sınıfında

MMC 101 İletişime Giriş  –  Nuran Erol Işık

MMC 220 İletişim Kuramları – Gökçen Karanfil

BA 230 Pazarlama İletişimi – Ebru Uzunoğlu

IUE 100 Akademik ve Sosyal Oryantasyon

SPN 101 İspanyolca I  – Aslıhan Ağdanlı

PRA 202 Kişilerarası İletişim – Nilüfer Pembecioğlu

PRA 206 Halkla İlişkilerin İlkeleri  – Selin Türkel

PRA 204 Reklamcılığın İlkeleri  – Sema Misçi

MMC 102 İletişim Tarihi – Aysun Akan

SPN 102 İspanyolca II – Nigel Ashley

İntibak sınıfı benim için zor oldu, bölüm hakkında mevcut bir bilgi bikrimim vardı ama ben hepsini Türkçe olarak biliyordum ama okulun eğitim dili İngilizceydi. Buna artı olarak İngilizce hazırlık sınıfı okumama rağmen 1. ve 2. Sınıfın dersleri bir arada almam ve 1. sınıftaki tüm derslerin hepsini almamış oluşum beni zorladı açıkçası. Ama yine de tüm derslerden başarılı oldum.

3. Sınıfta

PRA 301 Medya Planlama – Sema Misci Kip

PRA 307 Halkla İlişkiler ve Reklamcılıkta Yaratıcılık – Haluk Mesci

PRA 305 Medya İlişkileri ve Haber Yapımı – Gülay Akçakoca

PRA 415 Kurum Kültürü – Selin Türkel

MMC 309 Medya ve Hukuk – Tanju Oktay Yaşar

BA 320 Tüketici Davranışları – Deniz Atik

SPN 201 İspanyolca III – Gülüm Uğur

PRA 416 Kurumsal İletişim – Ümit Tunçağ

PRA 304 Metin Yazarlığı 7 – Haluk Mesçi

MMC 304 İletişim Sosyolojisi  – Gökçen Karanfil

MMC 302 İletişimde Hukuk ve Etik – Tanju Oktay Yaşar

BA 324 Marka Yönetimi  – Ebru Uzunoğlu

BA 370 Pazarlama Araştırması – Nilgün Gürkaynak

SPN 202 İspanyolca IV – Mehmet Şenbağcı

ST 300 Staj (8 hafta) – İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü 

Üçüncü sınıf benim en çok zorlandığım sene oldu. Hem derslerin yoğunluğu hem gelecek telaşesi derken notlarım çok düştü. İlk defa bir dersten kaldım. Ama iyiden iyiye bilgisel olarak sektöre hazırlandığımı hissettim. Hocalarımla ve arkadaşlarımla daha iyi kaynaşma fırsatı elde ettim. Yaptığımız medya gezisi ile sektör hakkında geniş bilgi sahibi oldum.

4. Sınıfta

PRA 425 Halkla İlişkilerde Kampanya Tasarımı – Selin Türkel

PRA 418 Pazarlama Amaçlı Halkla İlişkiler – Gülay Akçakoca

PRA 451 Pazarlama İletişiminde Uygulamalı Atölye – Sema Misçi Kip ve Ebru Uzunoğlu

MMC 309 Medya Hukuku – Tanju Oktay Yaşar

SPN 301 İspanyolca V – Muaf oldum.

SPN 401 İspanyolca VII – Müyesser Ergüler

PRA 452 Pazarlama İletişiminde Uygulamalı Atölye II – Sema Misçi Kip ve Ebru Uzunoğlu

BA 360 İnsan Kaynakları Yönetimi  – Duygu Çakırokkalı

PRA 426 Halkla İlişkiler Projesi  – Selin Türkel ve Necla Zarakol

HUM 102 Uygarlık Tarihi II – Gül Durna

SPN 402 İspanyolca VIII – Mehmet Şenbağcı

SPN 302 İspanyolca VI – Pelin Aksoy 

Bu arada asistan hocalarımızı unutursam çok ayıp olur üç yıl boyunca her derdimize koşan Burcu Öksüz ve benim son sene tanışma fırsatı bulduğum Burcu Yaman ve Esin Sayın’a ne kadar teşekkür etsem azdır. Benim ilişik kesme işlerimi bile onlar hallettiler. Kendileri canlardır, cananlardır. Çokca sevilirler…

Ve son sene; zaman o kadar çabuk geçti ki anlatamam ve yaşadığım, yaptığım her şey bana iyiki dedirtti.  Son sene tüm hocalarım için ben artık sektörün bir parçasıydım, artık yaşım da kemale ermişti diyebilirim, sağolsunlar desteklerini iyice arttırdılar. Son dönem ana dersimize danışman hoca olarak Necla Zarakol’un gelmesi ise bize yapılabilecek en büyük güzellikti ve öyle oldu. Şimdi onun ajansında çalıyorum. Gerisini siz anlayın artık.  Ben 4 yıl boyunca benim kahrımı çeken tüm hocalarıma üzerimdeki haklarından dolayı çok ama çok teşekkür ediyorum. Umuyorum ki ben onlar için hep iyi, efendi bir öğrenci oldum ve yıllar sonra adımı andıklarında ‘Erdal da iyi çocuktu, bak ne güzel yerlere geldi’ diyebilmeleri için çalıştım ve çalışmaya devam edeceğim. İzmir’de 4 yıl boyunca hem okulda hem dışarda çok iyi arkadaşlarla tanıştım, dostuklar kurdum, onlara karşı bir sürc’ü lisan ettiysem affola, hepsine herkese ayrı ayrı teşekkür ederim ama Hocalarımdan çok, arkadaşlarımdan çok beni her zaman destekleyen aileme teşekkür etmezsem, onlar için dua etmezsem olmaz ne de vakıf üniversitesi ve ücretle okunan bir yer, ev kirasıydı, harçlığıydı derken, herhal onların yaşadıklarını anca ilerde baba olunca anlayabilirim ama bana güvenip benim için girdikleri tüm zorluklar için Rabbim onlardan razı olsun.

Eğer üniversite, fakülte ya da bölümle ilgili sorularınız olursa yorum olarak yazarsanız elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

 

Bu yazıyı sosyal medya paylaşabilirsiniz

Yazar: Erdal Erdoğdu

Ülkemizin önde gelen iletişim danışmanlığı firmalarının PR ve dijital ekiplerinde görev aldım, birçok üniversite ve özel eğitim kurumunda iletişim bilimleri üzerine eğitimler verdim. Kamu kurumlarında iletişim birimi yöneticiliği yapmaktayım.

“İzmir Ekonomi Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü” için 15 yorum

  1. dgs ile izmir ekonomiye geçtiğinizi söylemişsiniz. 3.sınıftan devam etmeniz gerekmez miydi? neden orda 4sene okudunuğnuzu öğrenebilir miyim aceba

  2. Gamze;
    – 1 yıl ingilizce hazırlık,
    – 1 yıl intibak,
    – sonrasında 3 ve 4. sınıfları okudum.
    Ki tüm üniversitelerde (aöf hariç) en az 3 yıl okuyorsun dikey geçişten sonra. Zorunlu bir intibak yani fark derslerini alma senen var. Okulun eğitim dili ingilizce olunca da mecburi olarak ingilizce hazırlık okudum IEU’da.

  3. Şimdi anladım.Ben bilmiyodum aslında daha sonradan öğrendim evet intibak sınıfı varmış. Gerektiğinde de ingilizce.Açıklama için teşekkür ederim. Peki Bi sorum daha olucaktı. Dgs sınavında çok zorlandınız mı aceba ?

  4. Dgs’de sözelde Türkiye 123. sü oldum. Sözelde 75’in üstü net, 50’nin üstünde de sayısal yaptım diye hatırlıyorum. Ama kontejyan kısıtlılığı ve birazda şanssızlık beni İzmir’e götürdü. Yoksa dgs genel olarak kolay bir sıvav.

  5. %50 burslu olarak bu okulun bu bölümünü tercihlerime eklemeyi düşünüyorum fakat ingilizcem şu an pek iyi sayılmaz, bir senelik hazırlık sınıfına katılacak olsam da sonraki yıllarda derslerin tamamen ingilizce olarak işlenecek olması ve daha önemlisi ekonomik durumumun bir dersin bütünleme ücretini karşılamakta oldukça zorlanacak olması beni oldukça endişlendiriyo.Size sorumsa şu: Bir senelik ingilizce hazırlık sınıfı iyi olmayan ingilizcemi diğer senelerde ders işleyecek kapasiteye taşıyabilir mi?

  6. Benim için yeterli olmuştu ama ben liseden az biraz ingilizce biliyordum hazırlık sınıfında pre- intermediate olarak başlamıştım. Ama çalışırsan (ki işin o) bence zorlanmazsın, hocaların hepsi sen eğer istekli ve çalışkan bir öğrenci olursan derslerin türkçe olarak özetlenmesi noktasında sana yardımcı olurlar ki bir çok derste zaten grup olarak çalışacağın için arkadaşların da sana yardımcı olacaklardır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial